Kesä on mennyt ja puutarhan viidakoksi muuttaneet raparperit laonneet, mutta vielä ehtii keitellä loistavaa, energisoivaa ja vitamiinipitoista täysmehua noista sammakoiden päivänvarjoista.

Auran ytyisä raparperijuoma kihtiin, kolotukseen ja lemmennostatukseen

1,5 kg raparperiä
600 g sokeria
1 dl hunajaa
1 sitruunan mehu
kiehuvaa vettä


Paloittele raparperi ja laita ne kattilaan. Kaada sokeri, hunaja ja sitruunamehu päälle. Sekoita! Anna seistä puoli tuntia. Kaada kiehuva vesi päälle, niin että palat peittyvät. Anna seistä yön yli seuraavaan iltaan. Hämmennä välillä, niin maku irtoaa paremmin. Siivilöi ja pullota. Keitä lopusta hillo tai heitä pois.

Mehun laimennus: 1 osa mehua, 4 osaa vettä

Koska kyseessä on nopeasti pilaantuva tuoremehu, kannattaa pakastaa osa siitä.


P.S. Kun tuo Taika-Akatemia foorumi uhkaa hiipua kokonaan unholaan, niin siirrän osan siellä olevista resepteistäni tänne.