Olen pitkään jo himoinnut kunnon pinaattilettuja niiden kuivakkaiden ja kumisten einesläpysköiden sijaan. Tänään sitten tein ensimmäistä kertaa ihka-aitoja pinaattiräiskäleitä. Ne räiskyivätkin niin, että keittiöni on kauttaaltaan pienten vihreiden läiskien peitossa. Mutta rapatessahan roiskuu... taikina näytti jauhetuilta vihreiltä sammakoilta tai liskoilta, siitä viehättävä nimi. Varsin nirso tyttäreni esimaistoi lettua ja kommentoi sen jälkeen ilahtuneen yllättyneesti: "Ensin mä katoin, et eihän näit voi kukaan syödä, mut TÄÄHÄN ON HYVÄÄ!"

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Auran vihreät liskoletut

150 g pinaattia
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
3 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki vispilällä ja lisää maito. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Ripauttele suola ja sokeri ja sekoita lopuksi öljy. Anna taikinan turvota vähintään 15 minuuttia. Paista kuumalla pannulla voin kera.


Pinaatti, joka löytyi pakastimesta, oli vanhentunutta ja vehnäjauhoista noukin enimmät mustat jauhokuoriaiset (vai mitäköhän ne oli?) ja niiden kuoret roskikseen. Sitten sekoittelin perinteisellä näppituntumallani suolat ja sokerit (suolaa ropsahti vähän liikaa...) ja ajattelin ensin laittaa rypsiöljyä, mutta se haisi, joten lorautin viimeiset oliiviöljyt mitä pullonpohjalle oli jäänyt. Unohdin taikinakulhon tiskipöydänreunalle tuntikausiksi, ja muistin paistaa ne vasta iltamyöhällä. Kaiken kaikkiaan taikina näytti iljettävältä, ja pari lettua (jotka jäivät ehkä hieman raaoiksi kun tuli kaadettua liikaa taikinaa pannulle joka ei ollut vielä tarpeeksi kuuma) näytti niljakkaalta vihreältä iholta. Siis täydellistä velhojen ja noitien ruokaa! Kannattaa kokeilla ja hyvää ruokahalua. :)

P.S. Letuista tosiaan tuli rapeita ja makoisia, vaikka heikompia jo yököttää...