Viehättävää. J.K. Rowling on raottanut salaperäisyyksien osaston verhoa ja antanut sen välistä livahtaa merkittävän yksityiskohdan Albus Dumbledoren sielunelämästä. Ajatusmylly pyörähti käyntiin täydellä teholla. Olikohan tämä tarkkaan harkittu paljastus, rynnivätkö SeTa-ihmiset nyt lukemaan pottereita uusin silmin ja miten tämä vaikuttaa kirjojen maineeseen (ihan niin kuin se oikeasti kiinnostaisi ketään muuta, paitsi niitä tekopyhiä dolorespimentoja, jotka saavat tiukat kicksit polttaessaan kirjoja roviolla)?

J.K.Rowling siis julkisti Carnegie Hallissa 19.10. tiedon, että Tylypahkan vilkkuvasilmäinen partajeesus oli nuoruudessaan rakastunut sittemmin pahuuden makuun päässeeseen Gellert Grindewaldiin. Tämä asettaakin pari seikkaa aivan uuteen valoon. Ilmankos olivat poijjaat kuin paita ja perberi. Ja mitä Dumbledoren siskolle sitten ihan tosissaan oikeasti tapahtui. Apua, mun on varmaan pakko lukea uudestaan koko kirja, niin ymmärrän enemmän.

Vaikka äärettömän ylpeä olenkin siitä, että osasin ennakoida kirjasarjan päätöksestä kaiken oleellisen  (Siis Kalkarokseen liittyvät seikat...), niin tunnustettava on, että tätä Dumbledoren seksuaalista suuntautumista en arvannut. Varsinaisesti sillä ei ole mitään merkitystä siinä mielessä, että siinä olisi mitään ihmeellistä ("oooh... voi pyhän tähden ja herranpieksut... se herttainen velhohan on *homo*"), mutta keskustelua se varmasti näin kirjojen ulkopuolisessa maailmassa herättää. Paavi julistaa potterit pannaan, ellei ole sitä jo tehnyt ja Britannian hartaat uskovaiset nyökyttelevät tietäväisinä, että kyllähän sen arvasi, ensin Tiivi-Taavi ja nyt tämä. Molemmat kun pitivät violetista ja viheltelemisestä, niin ei siinä paljoa jää arvailujen varaan.

Tämä tieto siis yllätti minut. Vaikka nyt kun sitä ajattelee, niin sehän on ihan selkeää ja sopii hyvin kuvaan. Hajanaisia pätkiä alkaa lipua mieleen sieltä täältä. Mitä Dumbledore tarkoitti, kun pohdiskeli, että Harry alkoi merkitä hänelle liikaa, miksi hän piti itsensä niin etäällä Harrystä. Suojellakseen... kyllä, mutta ketä ja miltä? Entäs siloposki-Tom Valedro/Riddle. Se mieshän suorastaan huokuu klassista homoerotiikkaa... Ja basiliski Tylypahkan syvimmissä kammioissa. Mikä metafora kaapissa pysyttelevälle identiteetille. Saa nähdä mitä vielä mieleen tulee, kun saan hetken aikaa sulatella tätä. Herttaista oli se, mitä Rowling oli sanonut yleisölle kerrottuaan tuon yksityiskohdan Dumbledoresta. "If I had known this would have made you so happy, I would have told you years ago."

 Nyt jäänkin sitten hyvillä mielin odottelemaan lisää paljastuksia. Kymmenen hopeasirppiä vetoa, että seuraavaksi saamme kuulla, että - - - äh, ajatus katkesi... Paljastan nyt kuitenkin Jo:n vanavedessä, että ajattelin aina Remus Lupinin olevan homoseksuaali (kuten kaikki ne miljoonat Remus/Sirius-fanitkin), ja että avioliitto reippaan (ja poikamaisen) aurorimme Nymphadora Tonksin kanssa oli tuomittu onnistumaan, koska Tonks pystyy muuttamaan fyysistä olomuotoaan niin halutessaan...
Kommentoikaa!